So Yous Intend You're An Seo Expert? Let's Encounter How Goodness Yous Actually Are!

This quiz from Brad Callen volition attain upwards one's hear whether or non you lot know your SEO So You Think You're an SEO Expert?  Let's See How Good You Really Are!This quiz from Brad Callen volition attain upwards one's hear whether or non you lot know your SEO.
I thought I know my materials but convey acknowledge that I didn't score 100. Just goes to show, equally much equally you lot intend you lot know there's ever to a greater extent than to learn... Enjoy!

On-Page Optimization

1. Your website sells Green Widgets - what is the best Title tag for your top dog page?

a. Get Green Widgets, Buy Green Widgets, Green Widgets, Green Widget
b. We convey Cheap Green Widgets alongside nifty prices too selection
c. Buy Green Widgets | Discount Widgets
d. Home | Greenwidgets.com

2. Your site map has to a greater extent than than 100 links to your pages. Do you:

a. Create a hierarchy of links, too separate upwards the site map into multiple pages.
b. Keep adding novel links, no problem.
c. Add a minute page to your site map too add together novel links to that.
d. Stop adding links to your site map completely.

3. How many words should you lot reckon writing inwards a page of pure content (such equally an article, a spider web log ship service or a production review)?

a. 100-200
b. 500-800
c. 200-400
d. 800+

4. What is the optimum keyword density you lot should aim for?

a. 2%-5%.
b. Keep the content normal, but materials the page alongside hidden text inwards alt tags, meta tags too "white-on-white" text to maximize keyword density.
c. As much equally possible, field keeping the content human-readable.
d. Forget keyword density - search engines pay really picayune attending to it whatever more. Just focus on writing content that people volition desire to link to.

5. What should you lot pose within meta tags?

a. Put your sum keyword listing inwards the meta keywords tag, too pose your nearly of import keywords inwards the meta description tag.
b. Ignore the meta tags - search engines don't purpose them.
c. Write a brusk description of your website inwards the meta description tag, too pose your nearly of import keywords inwards the meta keywords tag.
d. Put your nearly of import keywords inwards the meta keywords tag too don't purpose a meta description tag.

6. How should you lot purpose images on your site?

a. Use the alt tag to accurately pull the each image, too include descriptive content unopen to each image.
b. Put your nearly of import keyword inwards an alt tags followed past times the give-and-take "graphic".
c. Just purpose them wherever it is necessary from an aesthetic perspective, without regard for alt tags because they aren't actually that important.
d. Use alt tags to "hide" your sum keyword listing hence you lot tin growth your page's keyword density.

7. Which fashion tag is preferred past times the W3C for emphasizing of import text? supplant "[" alongside "<"

a. [b]

b. [strong]

c. [heavy]

d. [bold]


Link Building

8. What types of websites are nearly trusted past times search engines (authority sites)?

a. High PR websites
b. .edu too .gov websites
c. Low PR websites alongside lots of backlinks
d. Medium to High PR websites alongside lots of backlinks from other high ranking websites
e. Both b too d

9. Which of these sites volition render the nearly valuable link?

a. A PR vii website
b. A PR 5 site closely related to your niche alongside rigid backlinks from .edu too .gov (trusted) domains
c. A website alongside hundreds of pages of duplicate content that is banned inwards the search engines
d. A PR half dozen website loosely related to your niche but alongside few 'trusted' backlinks

10. Suppose that you lot were offered the next 4 choices equally a link - which 1 would last the nearly valuable?

a. An optimized contextual link (a link equally business office of a page's content alongside proper anchor text) from a closely related PR 5 site's top dog page content
b. A link on the links page of an unrelated PR vii site - shared alongside l other links (and their ii draw of piece of occupation descriptions)
c. A link on the links page of closely related PR half dozen site - shared alongside xx other links
d. A PR half dozen link from a directory page alongside 10 other links only

11. If you lot were edifice links for greenwidgets.com, what would last your strategy inwards choosing anchor text?

a. Buy high PR links from closely related sites that offering traffic equally good equally link wealth
b. Use organic marketing tactics to encourage natural link growth using your site's content
c. Submit articles to article directories too link to your site's inner pages inwards those articles to fix 'deep' links
d. All of the above

12. Which of these 4 is the nearly of import inwards assessing a link?

a. The anchor text
b. The PR of the page you're getting the links from
c. The pose out of outgoing links on the link page
d. The championship tag of the link page

13. How many links should you lot acquire for your site inwards the starting fourth dimension half dozen months (on average)?

a. 50-70 links a month
b. 100+ links a month
c. As many character links equally you lot can
d. 25-40 a month

General SEO

14. What does PageRank technically measure?

a. The linking ability carried past times 1 detail link
b. How many external, inbound links betoken to a detail page
c. The pose out too character of the links pointing to a detail page
d. Your ranking seat inwards the search engines

15. What does the term "Sandbox" pull inwards reference to Google's SERPs?

a. The ranking factors affecting all novel websites that are targeting highly competitive keywords earlier targeting less competitive keywords
b. Google's organization for penalizing sites exhibiting an overly-optimizing back-link structure
c. Google's penalisation for edifice likewise many links likewise quickly
d. Google's play expanse for their staff during tiffin break

16. What is the best agency for websites alongside really picayune content (like ecommerce stores) rank highly for competitive production terms?

a. They convey a lot of natural links (one-way, contextual) alongside optimal anchor text from a broad multifariousness of websites
b. Their pages are stuffed alongside keywords too "white text"
c. They purpose content-generating software to spam the search engines too achieve faux rankings
d. They pay a lot of coin to acquire high PR links

17. Which of these volition NOT acquire your site penalized inwards Google?

a. Thousands of automatically-generated pages built exclusively for the search engines
b. Building character links at a steady pace
c. Scraping (stealing) content from other websites
d. Getting links from websites that Google considers to last from a 'bad' link neighborhood

18. Which of these 5 methods volition non laissez passer you lot an accurate gauge of the search need inwards a niche?

a. Overture search term figures
b. WordTracker.com numbers
c. Nichebot.com
d. Statcounter.com
e. Google Suggest

19. When designing the site construction of a website, which of the next statements is NOT a adept idea?

a. Make a site map that points to each page on the site
b. Attempt to brand all pages accessible from the habitation page past times at nearly iii clicks
c. Link all of your inner pages to all of your other websites
d. Create a category construction that goes from broad to narrow

20. Which is the best method of getting traffic to your site?

a. Pay-per-click ads
b. Pay for high PR links hence that you lot acquire a PR yourself, which volition assistance boost your ain search engine rankings
c. Submit your website to search engines too pop directories, too focus on creating content
d. Create character content that people inwards your niche would desire to link to, too and hence promote that content through article syndication, blogs too forums
e. All of the above

Ok, forthwith that you've answered all the xx questions, compare your answers to the reply canvas below. This was a fairly basic quiz, hence if you lot acquire less than 10 right, you lot should seriously reckon reviewing the fabric inwards this newsletter. However, if you lot got to a greater extent than than fifteen right, congratulations - you've got the basics right. Make certain that you lot apply these principles to your websites equally well, otherwise you lot wont meet adept rankings.

Answers Key:

1. c
2. a
3. b
4. d
5. c
6. a
7. b
8. e
9. b
10. a
11. d
12. a
13. c
14. c
15. a
16. a
17. b
18. d
19. c
20. e

0 Response to "So Yous Intend You're An Seo Expert? Let's Encounter How Goodness Yous Actually Are!"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel